5 grunde til du skal bære solbriller om vinteren

Skrevet af: Brian Hansen Dato: søndag, januar 28, 2018 Kommentarer: 0 Visninger: 3205

Vinteren er over os og det betyder, vi pakker os godt ind i varmt tøj for at kunne holde varmen.  Vi glemmer dog oftest en anden meget vigtig ting – nemlig solbrillerne. Solbriller forbindes oftest med sommer, men de er mindst lige så vigtige i vinterhalvåret. I sommermånederne får vi tudet ørene fulde af, hvor vigtigt det er med solcreme og solbriller, men når vi når hen på efteråret og vinteren stopper disse advarsler, hvilket er en stor fejl.

Her får du 5 grunde til, hvorfor det er vigtigt, du også husker at bære solbriller om vinteren.

1. Beskytte øjnene mod UV stråler

Den nok vigtigste grund er at beskytte dine øjne mod de skadelige UV stråler. Selvom solen ikke virker så skarp og varm, skinner den med samme kraft som om sommeren. Da vi oftest er klædt godt på i kulden, er solcreme sjældent nødvendigt om vinteren. Øjnene er dog stadig meget udsatte, og det er derfor vigtigt at beskytte dem.

Om vinteren står solen lavere på himlen og det betyder, at du får solens stråler mere direkte ind i øjnene.  Derudover reflekterer sne op til 85 % af solens UV stråler, hvorimod sommerens grønne græs kun reflekterer omkring 6 %. For hver 300 meter du kommer over havets overflade øges UV strålingen med 5 %. I 1500 meters højde på f.eks. skiferien udsættes du altså for 25 % mere stråling!
De skadelige stråler kan bevirke, at din hud ældes hurtigere og give rynker omkring øjnene. Solskoldning af hornhinden kan gøre dig sneblind, noget der kan ødelægge enhver skiferie. I yderste konsekvens kan for meget stråling i øjnene og sol på øjenlågene være medvirkende til at udvikle grå stær og hudkræft.

Det er derfor meget vigtigt, at du husker solbrillerne både herhjemme og på skituren.

2. Reducere blænding

Da solen står lavere på himlen om vinteren, er der større risiko for at blive blændet. Du kender sikkert situationen, hvor du en kold vintermorgen sætter dig ud i bilen og er klar til at køre, men opdager, at du er blændet af solen pga. genskin fra en våd eller snedækket vej. Du bliver nødt til at sænke farten og knibe øjnene sammen for at komme sikkert frem.

Som tidligere nævnt reflekterer sne solens stråler i høj grad, og derfor er du også meget udsat for blænding når du er på ski. Du vil have svært ved at se ret langt frem for dig og dermed ikke kunne holde øje med løjperne og de andre skiløbere.

Med et par gode kvalitetssolbriller kan du reducere denne blænding betydeligt, og hjælpe dig til et bedre udsyn og dermed undgå alvorlige ulykker.

Solbriller skiferie

3. Undgå tørre øjne

De kolde og blæsende vinterdage er med til at udtørre vores hud, læber og øjne. Huden og læberne kan vi let behandle med fugtighedscreme og læbepomade, men sværere er det med øjnene, hvad gør vi lige for at holde dem fugtige og behagelige?

Bruger du solbriller om vinteren, vil de hjælpe dig med at forhindre tørre øjne. De beskytter øjnene mod vind og sne, hvilket betyder øjnene bedre kan holde på fugtigheden, da tårerne ikke fordamper så let. Resultatet er, at du vil opleve, dine øjne vil være mindre irriterede og røde, hvis du bærer et par solbriller.

4. Få et bedre udsyn

Dine øjne kræver den helt rette mængde lys for at sikre det bedste udsyn. For meget lys er lige så dårligt som for lidt lys. Pupillerne kontrollerer, hvor meget lys der når den lysfølsomme nethinde i øjet. Når der er meget lyst trækker pupillerne sig sammen, for at forhindre for meget lys i at trænge igennem. Ved rigtig meget lys, kan de dog ikke trække sig nok sammen, til at det føles behageligt. Det medfører, at du selv må knibe øjnene sammen, for at reducere lysmængden.

Går du rundt og kniber øjnene sammen i længere tid, kan det føre til spændinger i øjnene, hovedpine og træthed. Solbriller i en god kvalitet hjælper med kraftigt at reducere mængden af lys, der når din nethinde. Du vil derfor opleve en mindre belastning af dine øjne og dermed bedre komfort, færre smertefulde bivirkninger og mindre træthed.

Det er vigtigt at dine solbriller er rimeligt store, har en god pasform og slutter rimeligt tæt til dit ansigt, således der ikke lukkes for meget lys ind i siderne eller foroven.

Farven på glasset i dine solbriller har også en betydning for dit udsyn. Grå glas påvirker ikke kontrasten og forvrænger ikke farverne. Brune og især gule/orange glas forbedrer kontrasten og er derfor særligt velegnede til skisport og kørsel om vinteren. Vælg derudover gerne en solbrille i kategori 3, da de beskytter bedst mod det stærke lys og samtidig kan anvendes til bilkørsel.

5. Være moderigtig

Vi har nu afdækket de sundheds- og helbredsmæssige aspekter, som selvfølgelig er de vigtigste. Vi må dog heller ikke overse de modemæssige, da de også er vigtige for mange. Hvem vil ikke gerne se godt ud hele året rundt?

Solbriller er stadig mest forbundet med sommermode, men flere og flere anvender i stigende grad solbriller som en del af deres vintergarderobe. Se også bare de store modehuse, som i dag anvender solbriller i reklamekampagnerne for deres vinterkollektioner.

Et par lækre designer solbriller vil se rigtigt godt ud sammen med en frakke eller jakke. Pak derfor ikke solbrillerne væk sammen med solcremen, men vær med på moden og brug også dine solbriller om vinteren. Om vinteren er det en god idé at vælge de sorte og mørkere farver, som vil stå rigtig godt til dit vinteroutfit. Nedenfor kan du se vores bud på nogle lækre solbriller til både mænd og damer til denne vinter.

Solbriller vinter mode

Vi håber du er blevet overbevist om at vinter og solbriller i høj grad hører sammen. Solbriller er måske ikke det første du tænker på når den første sne falder, men det er netop den tid på året, hvor de er rigtig vigtige. Fordelene ved at bære solbriller om vinteren er mange; sunde øjne, sikker kørsel i både bil og på ski og så der de godt ud. Solbriller er ikke kun til om sommeren – de er en helårs ting!

Herunder får du vores bud på mulige designer solbriller til vinteren.

Solbriller til mænd

Barito Alhaji Jeng-B

Barito Alhaji Jeng-B kr. 189,-

Barito Gerry DeVeaux III-B

Barito Gerry DeVeaux III-B kr. 299,-

Barito Jack B

Barito Jack B kr. 299,-

Barito Waqas

Barito Waqas kr. 229,-

Solbriller til kvinder

Barito Claire-A

Barito Claire-A kr. 249,-

Barito Kelly-B

Barito Kelly-B kr. 229,-

Barito Søs Fenger II-B

Barito Søs Fenger II-B kr. 189,-

Barito Nexus Lækker-C

Barito Nexus Lækker-C kr. 189,-

Barito Sofie Lassen-Kahlke-B

Barito Sofie Lassen-Kahlke-B kr. 249,-

Kommentarer

Skriv din kommentar